Pressmeddelande från Arbetsmarknadsdepartementet

Åsa Lindhagen deltar i kvinnofridskonferens i Stockholm

Publicerad

Fredagen den 22 november inledningstalar Åsa Lindhagen, jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation, vid Operation Kvinnofrids konferens om sexuellt våld.

Operation Kvinnofrids konferens arrangeras i ett samarbete mellan Länsstyrelsen i Stockholms län, Polismyndigheten, Region Stockholm, Kriminalvården, Storsthlm och Stockholms stad, inom ramen för samverkansplattformen Operation Kvinnofrid.

Konferensen är en mötesplats för yrkesverksamma i Stockholms län att utbyta erfarenheter, samverka och ta del av forskning, arbetssätt och metoder i frågan.

Under dagen presenterar Länsstyrelsen i Stockholms län sin nya länsstrategi för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor 2020–2027. Det årliga Kvinnofridspriset delas ut till en verksamhet som med sina insatser bidragit till arbetet mot sexuellt våld.

– Mäns våld mot kvinnor är ett av våra största samhällsproblem som skapar stort lidande för dem som utsätts. Vi måste fortsätta bekämpa det sexuella våldet och sexuella trakasserier, säger Åsa Lindhagen, jämställdhetsminister.

Vid frågor, kontakta Nicole Goufas, pressekreterare till Åsa Lindhagen.

Presskontakt

Nicole Goufas
Pressekreterare hos jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation Åsa Lindhagen
Telefon 08-405 10 00
Mobil 073-08 57 588
e-post till Nicole Goufas