Åsa Lindhagen har bytt ansvarsområde, från den 5 februari är hon finansmarknadsminister och biträdande finansminister.

Jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation.

-
Pressmeddelande från Arbetsmarknadsdepartementet

Jämställdhetsministern håller pressträff för barn om det nya coronaviruset tillsammans med inbjudna experter

Publicerad

Måndag 20 april håller jämställdhetsminister Åsa Lindhagen, som är ansvarig för barnrättspolitik i regeringen, pressträff tillsammans med experter för att besvara barns frågor om det nya coronaviruset. Var vänlig observera begränsningarna i antal personer som kan närvara.

Tid:
Plats: Bella, kvarteret Björnen. Entré via Rödbodgatan 6

Föranmälan krävs och görs till Kajsa Edqvist (se presskontakt) senast kl. 8:30 den 20 april.

Presslegitimation krävs. Max två personer från respektive redaktion kan närvara. Inpassering från kl. 9:30.

På pressträffen deltar jämställdhetsminister Åsa Lindhagen tillsammans med representanter från Folkhälsomyndigheten, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Socialstyrelsen samt Barnens rätt i samhället (Bris). Två barnreportrar kommer inledningsvis att ställa frågor. Därefter är alla deltagande redaktioner välkomna att ställa frågor. Presskonferensen riktar sig till barn och därför ska de frågor som ställs vara barnanpassade. De ska till exempel vara relevanta för barn och lätta att förstå.

Pressträffen webbsänds på regeringen.se, på Regeringskansliets Youtube och på regeringens Instagramkonto.

För intervjuförfrågningar kontakta Robert Englund, tf pressekreterare hos jämställdhetsministern. Han nås på 073-0448965. Det finns även möjlighet till enskilda intervjuer digitalt efter att pressträffen avslutats.

Presskontakt