Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Kulturdepartementet

Extra stöd till idrotten under början av 2021

Publicerad

Regeringen föreslår att idrotten tillförs 335 miljoner extra i statligt stöd. Stödet avser perioden till och med februari 2021 och kommer att fördelas enligt samma principer som tidigare krisstöd. Det är i slutändan idrottsrörelsen, genom Riksidrottsförbundet i dialog med specialidrottsförbunden, som avgör var pengarna hamnar. Förslaget bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna.

Stödet ska hjälpa idrottsföreningar att överleva. Utöver krav på förlorade intäkter kan fördelningen av stödet också ta hänsyn till i vilken utsträckning föreningar tagit del av andra stöd och vilka behov som finns.

Regeringen har under 2020 tillfört 1,5 miljarder i krisstöd till idrotten. Syftet med krisstödet till idrotten är att mildra coronapandemins ekonomiska konsekvenser för idrottsverksamheter i hela landet, särskilt för barn och unga.

Presskontakt

Desha Svenneborg
Pressekreterare hos kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna Amanda Lind
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-093 50 60
e-post till Desha Svenneborg