Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Matilda Ernkrans deltar på Unescos världskonferens om utbildning för hållbar utveckling

Publicerad

Den 17–19 maj leder Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, Sveriges delegation vid Unescos världskonferens om utbildning för hållbar utveckling.

Konferensen syftar till att lansera ett ramverk för utbildning för hållbar utveckling, mobilisera arbetet med utbildning för hållbar utveckling och stärka samarbetet globalt. Matilda Ernkrans kommer bland annat träffa Stefania Giannini, Unescos högsta chef inom utbildning, för att påtala vikten av att utbildning för hållbar utveckling utgör en integrerad del av Unescos utbildningsarbete. I anslutning till konferensen kommer Matilda Ernkrans även ha separata möten för erfarenhetsutbyte med representanter från andra länder.

– Med knappt nio år kvar till 2030 är det hög tid att höja takten i hållbarhetsarbetet nationellt och globalt. En hållbar framtid måste bygga på utbildning och forskning. Därför är utbildning för hållbar utveckling avgörande. För att lyckas krävs aktivt arbete från hela samhället – Sveriges konferensdelegation innefattar representanter från civilsamhället och akademin som under lång tid bedrivit ett otroligt viktigt arbete för utbildning för hållbar utveckling i Sverige, säger Matilda Ernkrans.

I delegationen ingår även representanter från Göteborgs universitet, Landsrådet för Sveriges ungdomsorganisationer (LSU), Naturskyddsföreningen, Skolverket, Svenska FN-förbundet, Uppsala universitet (Swedesd) och Världsnaturfonden WWF.

Presskontakt

Tove Kullenberg
Pressekreterare hos minister för högre utbildning och forskning Matilda Ernkrans
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-842 50 59
e-post till Tove Kullenberg