Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Pressträff med Anna Ekström 30 mars 2022

Publicerad

I dag, onsdag den 30 mars, håller utbildningsminister Anna Ekström pressträff för att presentera ett regeringsuppdrag till stöd för ukrainska forskare med anledning av Rysslands invasion av Ukraina. Vid pressträffen medverkar även Maria Thuveson, Vetenskapsrådets rådsdirektör och ställföreträdande generaldirektör samt Sara Mazur, Director Strategic Research vid Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse.

Tid:
Plats: På plats och digitalt. Föranmälda journalister kan delta på plats i Bella, ingång Rödbodgatan 6 eller digitalt via Zoom.

Obligatorisk föranmälan senast onsdag 30 mars kl. 10.30 via e-post till Ellen Pileblad, se presskontakt nedan. Ange namn, redaktion, om du vill delta på plats eller digitalt och om du är reporter eller fotograf. Skicka också med bild på presslegitimation. Inpassering från kl. 11.00. Deltagande sker i mån av plats. Under pressträffen kommer de som är på plats i Bella vara de som först ställer frågor och genomför enskilda intervjuer. Journalister som deltar digitalt kommer att få praktisk information via mejl.

Presskontakt

Ellen Pileblad
Presskommunikatör
Telefon 08-405 41 97
e-post till Ellen Pileblad
Anja L Sundberg
Pressekreterare hos utbildningsminister Anna Ekström
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-116 77 45
e-post till Anja L Sundberg

Webb-tv

Du kan följa sändningen direkt eller se den i efterhand på regeringen.se eller på Regeringskansliets Youtubekanal.