Regeringskansliets årsbok

Regeringskansliets årsbok ger exempel på verksamhet som genomfördes i Regeringskansliet under det gångna året, både i text och statistik. Den ger i första hand en bild av tjänstemännens arbete och riktar sig främst till riksdagens ledamöter och tjänstemän samt till andra myndigheter och organisationer.

Årsboken innehåller bland annat fakta om Regeringskansliet, Statsrådsberedningens verksamhet, departementens verksamhet, särskilda projekt och program,
Regeringskansliets interna utvecklingsarbete och Regeringskansliet i siffror – appendix.

Nedan presenteras ett urval av statistik från Regeringskansliets årsbok 2017.

Regeringskansliet i siffror 2017 - ett urval

Regeringskansliet

220 propositioner och skrivelser

Under 2017 lämnade Regeringskansliet totalt 220 propositioner och skrivelser till riksdagen. I Appendix i Regeringskansliets årsbok 2017 finns mer statistik, fakta och resultat att ta del av.

Illustration: Regeringskansliet

1 343 lagar och förordningar

Under 2017 utfärdades totalt 1 343 lagar och förordningar. Lagar och förordningar publiceras i Svensk författningssamling (SFS). I Appendix i Regeringskansliets årsbok 2017 finns mer statistik, fakta och resultat att ta del av.

Illustration: Regeringskansliet

Cirka 4 800 tjänstgörande

Under 2017 fanns cirka 4 800 tjänstgörande i Regeringskansliet var ungefär 200 politiskt tillsatta. Under 2017 var den genomsnittliga anställningstiden i myndigheten 11 år och medelåldern var 46 år. I Appendix i Regeringskansliets årsbok 2017 finns mer statistik, fakta och resultat att ta del av.

Illustration: Regeringskansliet

4 955 beslutade regeringsärenden

Under 2017 beslutades totalt 4 955 regeringsärenden, både förvaltningsärenden och ärenden inom övriga huvudverksamheter som till exempel propositioner och skrivelser. I Appendix i Regeringskansliets årsbok 2017 finns mer statistik, fakta och resultat att ta del av.

Illustration: Regeringskansliet

216 myndigheter

Den 31 december 2017 fanns det 216 myndigheter som lydde under regeringen och styrdes av en instruktion. I Appendix i Regeringskansliets årsbok 2017 finns mer statistik, fakta och resultat att ta del av.

Illustration: Regeringskansliet

548 interpellationssvar

Under 2017 lämnades 548 interpellationssvar till riksdagen, det vill säga ett muntligt svar från ett statsråd på en skriftlig fråga från en riksdagsledamot. I Appendix i Regeringskansliets årsbok 2017 finns mer statistik, fakta och resultat att ta del av.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Du kan filtrera innehållet

Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 18 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida