Hoppa till huvudinnehåll

Argentina

Sveriges totala export till Argentina uppgick till 1 320 miljoner SEK under 2021 och importen nådde 326 miljoner SEK under samma år. De största produktkategorierna som exporteras från Sverige till Argentina är maskiner och apparater, plast i oarbetad form, papper och papp samt pumpar, centrifuger och kompressorer. Importen består av bland annat alkoholhaltiga drycker, frukt och köksväxter samt förbränningskolv-motorer. Svenska produkter och tjänster säljs i landet av ca 30 lokala agenter och 35 dotterbolag. ABB, Astra Zeneca, Bahco (lokalt SNA Europe), De Laval, Nynäs, Scania, SKF, Tetra Pak och Xylem äger lokala tillverkningsanläggningar i landet. Sverige har ett bilateralt investeringsskyddsavtal samt ett dubbelbeskattningsavtal med Argentina.

Frihetshandelsavtalet mellan EU och Mercosur-länderna färdigförhandlades 2019 men har ännu inte trätt i kraft.

Sverige har en ambassad i Buenos Aires. Ambassadören i Argentina är även sidoackrediterad till Paraguay och Uruguay. Sverige har honorärkonsulat Córdoba, Oberá och Ushuaia.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumregler kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

Innehåll om Argentina

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 12 träffar.

Laddar...