Hoppa till huvudinnehåll

Jemen

Sverige har ett honorärt generalkonsulat i Sana'a och upprätthåller diplomatiska förbindelser genom ambassaden i Riyadh. Jemens ambassadör i Haag är sidoackrediterad till Sverige.

Situationen i Jemen är idag ytterst allvarlig och enligt FN är ungefär 24 miljoner människor, över 80 procent av den jemenitiska befolkningen, beroende av humanitär hjälp för att klara vardagen. Sverige bidrar med anledning av denna situation med humanitärt bistånd, som för 2019 uppgått till över 300 miljoner kronor. Det svenska utvecklingsbiståndet inom ramen för den regionala Mellanöstern- och Nordafrikastrategin har fortsatt under 2019 med utvecklingsstöd genom bland annat UNFPA och UNDP.

Sverige deltar aktivt i de internationella ansträngningarna för att få ett slut på konflikten i Jemen. Regeringen har utsett ett särskilt sändebud till Jemenkrisen. I december 2018 höll FN konsultationer med konfliktens parter i Sverige. Detta resulterade i den så kallade Stockholmsöverenskommelsen, ett viktigt steg i arbetet för en politisk lösning på konflikten.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumregler kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

Sveriges förbindelser med omvärlden

Sverige har en lång tradition av aktiv utrikespolitik, med omfattande och nära bilateralt och multilateralt samarbete, såväl i vår del av världen som globalt.

Innehåll om Jemen

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 10 träffar.

Laddar...