Hoppa till huvudinnehåll

Egypten

Sverige har en ambassad i Kairo och Egypten har en ambassad i Stockholm. 

Egypten är en viktig handelspartner till Sverige och ett antal stora svenska företag finns representerade i landet. Den svenska exporten till Egypten består främst av trä, metaller och verkstadsprodukter. Den svenska importen från Egypten består till största del av garn, vävnader, mattor och frukt. För uppdaterad handelsstatistik hänvisas till Kommerskollegium.

Strategi för Sveriges regionala utvecklingssamarbete med Mellanöstern och Nordafrika 2024-2027 genomförs i flera länder i regionen. Utvecklingsbiståndet har fokus på ekonomisk utveckling inklusive privatsektorutveckling, motverkande av irreguljär migration samt främjande av mänskliga fri- och rättigheter, fred och säkerhet. Syftet är att angripa gränsöverskridande utmaningar med stärkt regionalt samarbete, exempelvis i relation till långdragna konflikter, extremism, ofrihet och förtryck, samt diskriminering av kvinnor och flickor. 

Strategi för Sveriges regionala utvecklingssamarbete med Mellanöstern och Nordafrika 2024–2027 - Regeringen.se

Egypten har sedan länge varit ett populärt resmål för svenska turister. Följ länken ”Reseinformation Egypten” för att läsa mer om aktuell reseinformation för Egypten.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumregler kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

Innehåll om Egypten

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 25 träffar.

Laddar...