Hoppa till huvudinnehåll

Colombia

Sveriges totala export till Colombia uppgick till 1 222 miljoner SEK under 2021 och importen nådde 453 miljoner SEK under samma år. De största produktkategorierna som exporteras från Sverige till Colombia är maskiner och apparater, bilar och läkemedel. Importen består av bland annat mineraliska bränslen, kaffe samt frukt och nötter. Ett 90-tal svenska företag är representerade i Colombia, där de största är Tetra Pak, Scania, Securitas, H&M, Volvo, Skanska, ABB, Electrolux och Altas Copco. Sedan 2013 finns ett handelsavtal mellan EU och Colombia.

Sveriges utvecklingssamarbete med Colombia 2021–2025 fokuserar på främjandet av hållbar och inkluderande fred, mänskliga rättigheter, demokrati, rättsstatens principer samt miljö och klimat.

Sedan 2013 finns ett handelsavtal mellan EU och Colombia.

Strategin för Sveriges utvecklingssamarbete med Colombia 2021–2025 omfattar 1 110 miljoner SEK. Strategin fokuserar utvecklingssamarbetet inom tre målområden: 1) Fredliga och inkluderande samhällen, 2) Mänskliga rättigheter, demokrati och rättsstatens principer samt jämställdhet, samt 3) Miljö, klimat och hållbart nyttjande av naturresurser.

Sverige har en ambassad i Bogota. Ambassadören i Colombia är sidoackrediterad till Ecuador och Venezuela. Sverige har honorärkonsulat i Cartagena och Medellín.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumregler kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

Sveriges förbindelser med omvärlden

Sverige har en lång tradition av aktiv utrikespolitik, med omfattande och nära bilateralt och multilateralt samarbete, såväl i vår del av världen som globalt.

Innehåll om Colombia

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 18 träffar.

Laddar...