Sveriges EU-representation söker chefsassistent

EU-representationen i Bryssel söker en assistent till ledningen, primärt knuten till biträdande myndighetschefen (Coreper I-ambassadören). Anställningen är ett föräldravikariat från mitten av oktober 2017 och cirka sex månader framåt. Välkommen med din ansökan senast 12 juni.

På EU-representationen arbetar drygt 120 personer från olika delar av Regeringskansliet med att föra ut och driva svenska ståndpunkter i EU-institutionerna. Representationen söker nu en lokalanställd chefsassistent till ledningen för ett föräldravikariat på cirka sex månader från och med mitten på oktober.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I tjänsten ingår att ge stöd till biträdande myndighetschefen och ledningen samt administrativ samordning inom Coreper I-gruppen. Arbetsuppgifterna omfattar att göra viss research, sköta dokumenthantering, telefonförfrågningar, kalenderhantering, utformning av brev, framtagande av besöksprogram och reseplanering, beställning av underlag, sammanställning av pärmar samt planering av middagar och andra möten. Chefsassistenten kommer även att hjälpa biträdande myndighetschefen med kontakter med administrationen och med personalen i övrigt samt med att informera om sådant som kan påverka verksamheten. Arbetet kräver även en mängd kontakter med Regeringskansliet, EU:s institutioner och övriga medlemsstater. En mycket stor del av de externa kontakterna äger rum på engelska eller franska. Erfarenhetsmässigt förkommer arbetstoppar i denna befattning.

Kvalifikationer

  • Sekreterarutbildning eller dokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter samt god vana vid självständigt arbete.
  • Förmåga att kommunicera obehindrat på engelska och franska.
  • Vidare ska den sökande vara initiativrik, stresstålig, positiv, flexibel och ha gott ordningssinne.
  • Kunskaper i europeiska frågor och god kännedom om hur Europeiska unionens institutioner fungerar är meriterande.

Registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs inför tillträdet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan och meritförteckning senast den 12 juni 2017 via e-post till representationen.bryssel-ansokan@gov.se eller per post till Sveriges ständiga representation vid EU, Square de Meeûs 30, B-1000 Bryssel, Belgien.

OBS! Märk ansökan med UM2017/20645/BRYR

Frågor rörande anställningsvillkor kan besvaras av Simon Morrissey.
Facklig kontaktperson är Jeanette Lund.

Kontakt

Simon Morrissey
Personalhandläggare (Arbete och praktik vid representationen)
Telefon +32 (0)2 289 56 84
e-post till Simon Morrissey
Jeanette Lund
Handläggare/assistent (sysselsättning)
Telefon +32 (0)2 289 57 15
e-post till Jeanette Lund