Hoppa till huvudinnehåll
Informationsmaterial från Utrikesdepartementet

Konsulär service till svenskar utomlands

Publicerad Uppdaterad

UD och ambassaderna har ett uppdrag att ge konsulär service, det vill säga råd och stöd till svenskar utomlands i olika nödsituationer. När du vänder dig till UD eller en svensk ambassad ska du bemötas respektfullt och korrekt.

Ladda ner:

Vår konsulära service utgår från det svenska konsulära regelverket och ska ges på ett konsekvent, likvärdigt och rättssäkert sätt oavsett var i världen du befinner dig. Förhållanden och regelverk i olika länder skiljer sig åt och kan ibland påverka förutsättningar för det konsulära uppdraget. Bemötandeguiden talar om för svenskar utomlands vad UD och utlandsmyndigheterna kan och inte kan hjälpa till med och hur den resande måste förbereda sig. 

Laddar...