Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Stockholm China Forum i Hongkong

Publicerad

Den 23–24 februari äger det nittonde mötet i Stockholm China Forum sedan starten 2007 rum. Denna gång på Asia Society i Hongkong. Konferensen genomförs i samarbete mellan huvudarrangören, den amerikanska stiftelsen The German Marshall of the US (GMF), och Utrikesdepartementet.

Forumet har blivit en unik mötesplats för återkommande förtrolig, informell dialog baserad på Chatham House-reglerna mellan europeiska, amerikanska och kinesiska policy-ansvariga, forskare och näringslivsrepresentanter. De kinesiska kommunistpartiets 19:e kongress liksom hur relationerna mellan USA, Europa och Kina kommer att utvecklas och Kinas framträdande roll inom högteknologiska områden som artificiell intelligens (AI) är några av de ämnen som kommer att diskuteras.

Ett sextiotal nyckelpersoner kommer att samlas. Bland dem märks professor Minxin Pei, Douglas Paal från Carnegiestiftelsen och Elisabeth Economy från The Council on Foreign Relations. Från Sverige deltar bland andra Utrikespolitiska Institutets Mats Karlsson och ekonomen Klas Eklund. Från kinesisk sida märks professor Shi Yinhong, från Renminuniversitet och en rad andra företrädare för kinesiska universitet och tankesmedjor. Bland moderatorerna märks New York Times Jane Perlez och The Economists David Rennie.

Stockholm China Forum

Stockholm China Forum tillkom i dialog mellan GMF (huvudarrangör), Utrikesdepartementet, Riksbankens Jubileumsfond och forskningsstiftelsen STINT i syfte att fördjupa den transatlantiska dialogen med Kina. Tre av mötena har ägt rum i Kina och ett i Washington, övriga i Stockholm. Förestående möte är det första i Hongkong.

Presskontakt

Börje Ljunggren
Ambassadör, SCF-koordinator
Mobil 0738-32 05 21
UD:s presstjänst
Telefon 08-405 50 10
e-post till UD:s presstjänst
Laddar...