Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Nytt särskilt sändebud för Afghanistan

Publicerad

(Ny version) Regeringen har idag utsett Jörgen Lindström till särskilt sändebud för Afghanistan och myndighetschef för Sveriges ambassad i Kabul. Ambassadens verksamhet är tills vidare förlagd till Stockholm.

Jörgen Lindström har tidigare varit ambassadör i Beirut och Bagdad samt chef för UD:s Ministerkansli. Han har även tjänstgjort som chef vid Kungliga Hovstaterna, vid olika enheter i UD samt vid ambassaderna i Rabat och Islamabad samt Sveriges delegation till Nato i Bryssel.

Jörgen Lindström tillträder sin nya befattning omedelbart.

 

Rättelse

I en tidigare version påstods felaktigt att Jörgen Lindström var chef vid kungliga hovet. Korrekt benämning är Kungliga Hovstaterna.

Presskontakt

UD:s presstjänst
Telefon 08-405 50 10
e-post till UD:s presstjänst