Hoppa till huvudinnehåll

Hållbart byggande i trä i fokus när vice statsminister Ebba Busch besöker Finland

Publicerad

Torsdagen den 24 november besöker vice statsminister Ebba Busch Esbo för att delta vid evenemanget Into the Woods. Evenemanget är en del av initiativet Ett nytt europeiskt Bauhaus och har till syfte att samla europeiska beslutsfattare för att föra diskussioner om hållbar utveckling och skogens betydelse för den byggda miljön.

Temat för dagen är hur hållbart skogsbruk och byggande i trä kan bidra till att nå klimatmålen.

Mötet hålls på initiativ av EU-kommissionen och finska miljöministeriet mot bakgrund av de utmaningar som EU:s klimatmål innebär och de potentiella möjligheter som ett hållbart byggande i trä kan innebära för att nå målen. Utgångspunkten är att skogar kan ge både inspiration och material för hållbart byggande samtidigt som man främjar biologisk mångfald och kolsänkor. Skogsbruk är förknippat med en rad utmaningar för miljön, men ett hållbart skogsbruk kan även vara en del av lösningen på klimatutmaningen.

Vid mötet deltar även EU-kommissionens president Ursula von der Leyen, Finlands statsminister Sanna Marin, Estlands premiärminister Kaja Kallas samt ett stort antal experter och företrädare för skogs-, bygg- och arkitekturbranscherna.

Presskontakt

Andia Gemsjö
Pressekreterare hos energi- och näringsminister Ebba Busch
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-126 18 28
e-post till Andia Gemsjö

Ett nytt europeiskt Bauhaus

Det nya europeiska Bauhaus är ett initiativ som EU-kommissionen lanserade hösten 2020 för att lyfta fram betydelsen av estetiska, sociala och kulturella värden i den gröna omställningen av samhället. Utifrån ledorden hållbart, vackert, tillsammans, syftar det till att intensifiera synergier mellan befintliga och planerade EU-strategier eller EU-program för att stödja Bauhausinitiativets mål.

Laddar...