Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

Statsminister Ulf Kristersson välkomnar Finlands statsminister Sanna Marin

Publicerad

På torsdag, den 2 februari, tar statsminister Ulf Kristersson emot Finlands statsminister Sanna Marin i Stockholm. Det är det första besöket från en regeringschef som statsminister Ulf Kristersson tar emot sedan regeringsbildningen.

Tid:
Plats: På plats och digitalt. Föranmälda journalister kan delta på plats i Bella, ingång Rödbodgatan 6 eller digitalt via Zoom.

Obligatorisk föranmälan senast torsdag 2 februari kl. 12.45 via e-post till Ellen Pileblad, se presskontakt. Ange namn, redaktion, om du vill delta på plats eller digitalt och i vilken funktion du vill delta (reporter eller fotograf). Skicka också med presslegitimation. Inpassering från kl. 14.15. Deltagande sker i mån av plats. Under pressträffen kommer de som är på plats i Bella vara de som först ställer frågor och genomför enskilda intervjuer. Journalister som deltar digitalt kommer att få praktisk information via mejl.

Fokuset under mötet med statsministrarna är EU-ordförandeskapet och det säkerhetspolitiska läget.

– Det allra första bilaterala utlandsbesöket jag gjorde som statsminister gick till Finland. Nu är det första besöket av en regeringschef till Sverige under EU-ordförandeskapet från just Finland. Våra båda länder har en lång historia av samarbete och gemenskap. Inte minst numera inom EU. Dessutom går vi hand i hand in i Nato, säger statsminister Ulf Kristersson.

Efter mötet hålls en gemensam pressträff.

Presskontakt

Ellen Pileblad
Presskommunikatör - kontakt för anmälan
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-326 50 11
e-post till Ellen Pileblad
Hanna Strömberg
Pressekreterare hos statsminister Ulf Kristersson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-128 61 69
e-post till Hanna Strömberg

Webb-tv

Du kan följa sändningen direkt eller se den i efterhand på regeringen.se eller på Regeringskansliets Youtubekanal.