Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

Besök av Polens premiärminister

Publicerad

På måndag den 13 februari tar statsminister Ulf Kristersson emot Polens premiärminister Mateusz Morawiecki. Besöket äger rum under det svenska EU-ordförandeskapet. Mötet kommer att fokusera på det säkerhetspolitiska läget och betydelsen av ett fortsatt starkt europeiskt stöd för Ukraina. I samband med besöket hålls en gemensam pressträff.

Tid:
Plats: På plats och digitalt. Föranmälda journalister kan delta på plats i Bella, ingång via Rödbodgatan 6, eller digitalt via Zoom. Inpassering till pressträffen från kl. 12.20.

Praktisk information: Fotomöjlighet ges vid ankomst utanför Sagerska huset kl. 11.45. Inpassering till fototillfället sker genom säkerhetskontrollen via Rödbodgatan 6 senast kl. 11.15 .

Arkiverade filmer finns hos Riksarkivet

Här fanns tidigare en eller flera filmer publicerade. Filmer sparas vanligtvis i sex månader på regeringen.se. Därefter arkiveras de hos Riksarkivet. Om du vill se filmen vänligen vänd dig till Riksarkivet. Filmer finns också tillgängliga på Regeringskansliets Youtubekanal.

Obligatorisk föranmälan senast måndag 13 februari kl. 10.00 via e-post till Elias Aneheim Ulvenäs, se presskontakt. Ange namn, redaktion, om du vill delta på plats eller digitalt och i vilken funktion du vill delta (reporter eller fotograf). Skicka också med presslegitimation. Deltagande sker i mån av plats. Under pressträffen kommer de som är på plats i Bella att vara de som först ställer frågor. Journalister som deltar digitalt kommer att få praktisk information via mejl.

Presskontakt

Elias Aneheim Ulvenäs
Presskommunikatör
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076 142 72 52
e-post till Elias Aneheim Ulvenäs
Helena Walentowicz
Pressekreterare hos statsminister Ulf Kristersson
Telefon (växel) 08-405 10 00

Webb-tv

Du kan följa sändningen direkt eller se den i efterhand på regeringen.se eller på Regeringskansliets Youtubekanal.