Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Kulturdepartementet

(Ny version) Göran Hägglund utsedd till ordförande för ny public service-kommitté

Publicerad

Kulturdepartementet har utsett Göran Hägglund till ordförande i kommittén Långsiktiga villkor för ett hållfast och oberoende public service.

Arkiverade filmer finns hos Riksarkivet

Här fanns tidigare en eller flera filmer publicerade. Filmer sparas vanligtvis i sex månader på regeringen.se. Därefter arkiveras de hos Riksarkivet. Om du vill se filmen vänligen vänd dig till Riksarkivet. Filmer finns också tillgängliga på Regeringskansliets Youtubekanal.

Göran Hägglund är född 1959 och har varit riksdagsledamot mellan 1991 och 2015. Han var partiledare för Kristdemokraterna 2004-2015 och socialminister 2006-2014. Han har också tidigare arbetat som PA-konsult på Reform Society, samt är styrelseordförande för Systembolaget.

Bakgrund

Regeringen beslutade den 23 februari om att tillsätta en parlamentarisk kommitté som bland annat ska utreda förutsättningarna för public service-verksamheten i nästa tillståndsperiod samt upprätthålla och värna dess oberoende. Kommittén ska föreslå hur public service-uppdraget ska regleras från och med 2026 och föreslå vad som ska ingå i uppdraget under tillståndsperioden 2026–2033.

Uppdraget ska redovisas senast den 30 april 2024.

Presskontakt

Sara E. Persson
Pressekreterare hos kulturminister Parisa Liljestrand
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-112 78 19
e-post till Sara E. Persson
Laddar...