Hoppa till huvudinnehåll

Ministrar möts för att diskutera framtiden på energi- och transportområdet

Publicerad

Den 27 och 28 februari möter energiminister Ebba Busch och infrastrukturminister Andreas Carlson sina europeiska transport- och energiministerkollegor på Scandinavian XPO i Stockholm för ett informellt ministermöte.

Mötets första dag ägnas åt parallella sessioner om energi respektive transport. På eftermiddagen hålls en gemensam session om energi och transport följt av en avslutande pressträff ledd av det svenska ordförandeskapet och EU-kommissionen.

Mötets andra dag ägnas också åt parallella sessioner om energi respektive transport samt ett avslutande studiebesök vid Trosta Park med provkörning av eldrivna tunga lastbilar och andra elfordon.

Info till journalister

Ackreditering för att bevaka det informella mötet erhålls via det officiella ackrediteringssystemet för det svenska ordförandeskapet (se länk). Senaste datum för ackreditering är den 19 februari. För mer information om mötesprogrammet och ackreditering se det svenska ordförandeskapets webbplats (se länk). För eventuella frågor om ackreditering kontakta det svenska EU-ordförandeskapets pressfunktion (se kontakt nedan).

Presskontakt

Det svenska EU-ordförandeskapets pressfunktion
Telefon 08 405 50 50
e-post till Det svenska EU-ordförandeskapets pressfunktion
Andia Gemsjö
Pressekreterare hos energi- och näringsminister Ebba Busch
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-126 18 28
e-post till Andia Gemsjö
Ebba Gustavsson
Pressekreterare hos infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-12 70 488
e-post till Ebba Gustavsson
Laddar...