Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

Besök av Rumäniens premiärminister

Publicerad

Fredag den 31 mars tar statsminister Ulf Kristersson emot Rumäniens premiärminister Nicolae Ciucă. Besöket äger rum under det svenska EU-ordförandeskapet och kommer att fokusera på europeisk säkerhet och vårt starka och enade stöd till Ukraina. Men också läget i Moldavien, samt migrations- och Schengenfrågan. I samband med besöket hålls en gemensam pressträff.

Tid:
Plats: På plats och digitalt. Föranmälda journalister kan delta på plats i Bella, ingång via Rödbodgatan 6, eller digitalt via Zoom. Inpassering till pressträffen från kl. 12.40.

Praktisk information: Obligatorisk föranmälan senast fredag 31 mars kl. 11.40 via e-post till Oscar Samuelsson, se presskontakt. Ange namn, redaktion, om du vill delta på plats eller digitalt och i vilken funktion du vill delta (reporter eller fotograf). Skicka också med presslegitimation. Deltagande sker i mån av plats.

Arkiverade filmer finns hos Riksarkivet

Här fanns tidigare en eller flera filmer publicerade. Filmer sparas vanligtvis i sex månader på regeringen.se. Därefter arkiveras de hos Riksarkivet. Om du vill se filmen vänligen vänd dig till Riksarkivet. Filmer finns också tillgängliga på Regeringskansliets Youtubekanal.

Presskontakt

Oscar Samuelsson
Presskommunikatör
Telefon 08-405 36 51
Mobil 076-126 64 37
e-post till Oscar Samuelsson
Hanna Strömberg
Pressekreterare hos statsminister Ulf Kristersson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-128 61 69
e-post till Hanna Strömberg