Statsminister Ulf Kristersson och bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell deltar på givarkonferens i Bryssel

Publicerad

Måndag den 20 mars deltar statsminister Ulf Kristersson och bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell på den internationella givarkonferensen i Bryssel. Det svenska EU-ordförandeskapet tog initiativ till givarkonferensen för att hjälpa de jordbävningsdrabbade människorna i Turkiet och Syrien.

I egenskap av EU-ordförande står statsminister Ulf Kristersson värd för konferensen tillsammans med EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen. Sveriges bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell och kommissionär Olivér Várhelyi, modererar konferensen.

Konferensen anordnas på svenskt initiativ och i samordning med turkiska myndigheter, och är öppen för EU:s medlemsländer, kandidatländer och potentiella kandidatländer, grannländer och partnerländer, G20-länder (med undantag för Ryssland), medlemsstaterna i Gulfstaternas samarbetsråd samt FN, internationella organisationer, humanitära aktörer och internationella och europeiska finansieringsinstitutioner.

Presskontakt

Hanna Strömberg
Pressekreterare hos statsminister Ulf Kristersson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-128 61 69
e-post till Hanna Strömberg
Karl Opdal
Pressekreterare hos bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell
Telefon (växel) 08-405 10 00