Klimat- och miljöministern och utredare Ulrika Liljeberg bjuder in till pressträff om stärkta incitament för utbyggd vindkraft

Publicerad

Utredningen om stärkta incitament för utbyggd vindkraft överlämnar sitt betänkande till klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari vid en pressträff torsdag eftermiddag.

Tid:
Plats: Lilla Pressrummet, inpassering från kv. Loen, ingång Jakobsgatan 24.

Praktisk information: Föranmälda journalister kan delta på plats i Lilla Pressrummet och deltagande sker i mån av plats. Obligatorisk föranmälan sker senast torsdag 27 april kl. 12.00 via mejl till Ida Walderlo, se presskontakt. Ange namn, redaktion, och om du deltar som reporter eller fotograf. Bifoga även kopia på presslegitimation. Inpassering från kl. 14.30.

Betänkandet kommer att publiceras i sin helhet på regeringens webbplats kl 16. Sammanfattningen delas ut under pressträffen.

Arkiverade filmer finns hos Riksarkivet

Här fanns tidigare en eller flera filmer publicerade. Filmer sparas vanligtvis i sex månader på regeringen.se. Därefter arkiveras de hos Riksarkivet. Om du vill se filmen vänligen vänd dig till Riksarkivet. Filmer finns också tillgängliga på Regeringskansliets Youtubekanal.

Utredningen har haft i uppdrag att lämna förslag som stärker kommunernas incitament att medverka till utbyggnad av vindkraften, och som kompenserar dem vars omgivning påverkas, för att bidra till klimatomställningen och elektrifieringen inom framför allt transportsektorn och industrin.

Presskontakt

Niki Westerberg
Pressekreterare hos klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 070-250 59 40
e-post till Niki Westerberg
Ida Walderlo
Kommunikatör
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-108 46 22
e-post till Ida Walderlo