Energi- och näringsminister Ebba Busch deltar på Internationella energibyråns globala energieffektiviseringskonferens i Versailles

Publicerad

I dag, onsdagen den 7 juni, reser energi- och näringsminister Ebba Busch till Versailles för att delta vid Internationella energibyråns (IEA) globala energieffektiviseringskonferens.

Konferensen samlar ministrar, företagsledare och ledande aktörer inom energiområdet med syfte att öka takten av energieffektivisering för att hantera den globala energi- och klimatkrisen. Ebba Busch deltar på ett panelsamtal och en ministersession.

 – För att klara våra klimatmål behöver vi genomföra en fullskalig elektrifiering och fasa ut fossila bränslen. På den globala energikonferensen IEA, lyfter jag därför vikten av att alla goda krafter behövs och även vilka egenskaper kraftslagen måste bidra med för ett robust energisystem. Även energieffektivisering är en viktig åtgärd för att minska samhällets sårbarhet för höga energipriser och för att nå klimatmålen, säger energi- och näringsminister Ebba Busch.

Därtill deltar energi- och näringsministern i en panel om framtidens energisystem på OECD:s rådsmöte i Paris.

Presskontakt

Andia Gemsjö
Pressekreterare hos energi- och näringsminister Ebba Busch
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-126 18 28
e-post till Andia Gemsjö