Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Socialdepartementet

Pressinbjudan: Socialminister Jakob Forssmed presenterar utredare för stärkt beredskap inför framtida pandemier

Publicerad

I morgon tisdag den 5 september håller socialminister Jakob Forssmed en pressträff för att presentera utredaren för att stärka pandemiberedskapen, som regeringen beslutat om i juni i år.

Utredaren ska bland annat fokusera på frågan hur smittskyddslagen kan anpassas för situationer med omfattande spridning av smittsamma sjukdomar och lämna underlag till en nationell strategi för hantering av pandemier.

Tid:
Plats: Anmälningstiden har gått ut. På plats och digitalt. Föranmälda journalister kan delta på plats i Regeringens pressrum, Rosenbad. Ingång Drottninggatan 1 eller digitalt via Zoom.

Praktisk information: Obligatorisk föranmälan senast tisdag den 5 september kl 08:00 via e-post till Natalia Santos, se presskontakt. Ange namn, redaktion, om du vill delta på plats eller digitalt och i vilken funktion du vill delta (reporter eller fotograf). Skicka också med presslegitimation. Inpassering från kl. 09:00.

Deltagande sker i mån av plats. Under pressträffen kommer de som är på plats i Regeringens pressrum att vara de som först ställer frågor och genomför enskilda intervjuer. Journalister som deltar digitalt kommer att få praktisk information via mejl.

Presskontakt

Natalia Santos
Presskommunikatör
Telefon 08-405 92 02
Mobil 076-1291249
e-post till Natalia Santos
Simon Hoff
Pressekreterare hos socialminister Jakob Forssmed
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-127 76 97
e-post till Simon Hoff

Prenumerera på Socialdepartementets nyheter

Webb-tv

Du kan följa sändningen direkt eller se den i efterhand på regeringen.se eller på Regeringskansliets Youtubekanal.

Laddar...