Pressmeddelande från Socialdepartementet

Socialminister Jakob Forssmed besöker Karlstad

Publicerad

Fredagen den 29 september reser socialminister Jakob Forssmed till Karlstad, Värmland. Han kommer att besöka verksamheter med fokus på att göra det enklare för fler att delta i fysisk aktivitet och idrott.

Regeringens satsning på ett fritidskort för barn och unga ska ge ökad tillgång till idrott, kultur, friluftsliv och annat föreningsliv, inte minst i utsatta områden. Under sitt besök i Karlstad kommer socialminister Jakob Forssmed att besöka Fritidsbanken och ta del av hur denna verksamhet redan idag skapar möjlighet förfler att delta i fritidsaktiviteter genom att låna ut utrustning.

Under eftermiddagen kommer socialministern att besöka Experio Lab Sverige som i samverkan med medarbetare, patienter och nästående i vården utformar offentliga tjänster utifrån ett användarperpektiv som ska skapa ett mervärde i vardagen. Under besöket kommer verksamheten presenteras av representanter för Region Värmland, Samhällsnytta AB och Experio Lab.

Program

Kl 11:00 Verksamhetsbesök på Fritidsbanken i Karlstad.

Kl 13:00 Besök på Centrum för tjänsteforskning och Samhällsnytta, Karlstads universitet, Experio Lab Sverige samt lokala utvecklings- och innovationsverksamheten i regionen.

För mer information och intervjuförfrågningar kontakta pressekreterare Simon Hoff.

Presskontakt

Simon Hoff
Pressekreterare hos socialminister Jakob Forssmed
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-127 76 97
e-post till Simon Hoff