Pressmeddelande från Kulturdepartementet

Kulturministern besöker Borås

Publicerad

I dag, torsdag den 9 november, besöker kulturminister Parisa Liljestrand Borås för att genomföra verksamhetsbesök på olika kultur- och utbildningsinstitutioner.

Under sin vistelse i staden gör kulturministern ett verksamhetsbesök på Borås konstmuseum. Här träffar Parisa Liljestrand bland annat museichefen Eva Eriksdotter och konstnären Sadaf Ahmadi som visar sin utställning ”Concrete Setting”.

Ministern deltar också vid en konstvandring i stadskärnan för att se de skulpturer som donerats till staden. Kulturministern träffar även Åhagastiftelsen som är en ideell stiftelse vars ändamål är att främja kulturlivet i Borås och Sjuhärad.

Hon gör också ett besök på Textilhögskolan vid Högskolan i Borås och närvarar vid prisceremonin för The Nordic Award in Textiles. Utmärkelsen är Nordens största pris för textil konst och instiftat av Stiftelsen Fokus Borås.

Presskontakt

Sara E. Persson
Pressekreterare hos kulturminister Parisa Liljestrand
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-1127819
e-post till Sara E. Persson