Pressmeddelande från Finansdepartementet

Maria Bredberg Pettersson fortsätter som generaldirektör för Fortifikationsverket

Publicerad

Regeringen har fattat beslut om att förlänga Maria Bredberg Petterssons anställning som generaldirektör och chef för Fortifikationsverket.

Maria Bredberg Pettersson är sedan 2018 generaldirektör och chef för Fortifikationsverket och har varit medlem i myndighetens styrelse sedan 2014. Hon har tidigare arbetat på bland annat Rikspolischefens kansli och Polismyndigheten.

Anställningen gäller från och den 1 maj 2024 till och med den 30 april 2027.

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket har som uppgift att förvalta fastigheter avsedda för försvarsändamål. Myndigheten äger och förvaltar huvuddelen av de fastigheter som Försvarsmakten använder. Det handlar bland annat om löpande drift och underhåll av regementsbyggnader, kontor, träningsanläggningar, verkstäder, hamnar och den mark som Försvarsmakten övar på.

Presskontakt

Victoria Ericsson
Pressekreterare hos finansmarknadsminister Niklas Wykman
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-137 89 04
e-post till Victoria Ericsson