Pressmeddelande från Försvarsdepartementet

Pål Jonson besöker Haag och Brunssum

Publicerad

Den 8 - 9 november reser försvarsminister Pål Jonson till Nederländerna. Försvarsministern kommer tillsammans med Nederländernas försvarsminister Kajsa Ollongren att delta vid en konferens anordnad av tankesmedjan Clingendael Institute i Haag. I samband med resan till Nederländerna besöker statsrådet även Natos operativa ledningsstab i Brunssum för att orienteras om stabens verksamhet.

Clingendael Institutes årliga State of the Union-konferens samlar policyskapare, akademiker, tankesmedjor och journalister för paneldiskussioner om geopolitiska utmaningar för europeisk säkerhet. Årets konferens äger rum den 9 november på årsdagen för Berlinmurens fall 1989 och har temat ”A Compass for a Stronger Europe”. Försvarsminister Jonson är inbjuden att inledningstala tillsammans med Nederländernas försvarsminister Kajsa Ollongren. Ministrarna genomför även ett bilateralt möte. 

På eftermiddagen den 9 november besöker försvarsminister Jonson även Natos Joint Force Command i Brunssum, som är en av Natos tre operativa ledningsstaber. Försvarsministern kommer vid besöket att orienteras om ledningsstabens operativa verksamhet och träffa svenska officerare från Försvarsmakten som arbetar vid staben.

Presskontakt

Johan Hjelmstrand
Pressekreterare hos försvarsminister Pål Jonson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-126 69 22
e-post till Johan Hjelmstrand