Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikesminister Tobias Billström tar emot Japans utrikesminister Yōko Kamikawa

Publicerad

Onsdag den 10 januari tar utrikesminister Tobias Billström emot Japans utrikesminister Yōko Kamikawa. På dagordningen för mötet står både bilaterala frågor och den utrikes- och säkerhetspolitiska situationen i Europa, den indo-pacifiska regionen samt läget i Mellanöstern.

Innan mötet finns det möjlighet för ett fototillfälle.

Tid:
Plats: Gustaf Adolfs Torg, Utrikesdepartement. Fotomöjlighet vid ankomst, Utrikesdepartementet (Gustav Adolfs Torg 1) kl. 12.00. Föranmälda fotografer kan delta på plats.

Praktisk information: Obligatorisk föranmälan senast onsdag 10 januari kl 09.00 via e-post till Nina Kefi, se presskontakt. Ange namn och redaktion, Skicka också med presslegitimation. Inpassering från kl. 11.30 till fototillfället (enbart fotografer) via Gustav Adolfs Torg 1 (GAT). Deltagande sker i mån av plats.

Sverige och Japan har sedan länge utmärkta relationer. Det är en prioritering för hela den svenska regeringen att fördjupa relationerna med Japan. Samarbetet utgår från gemensamma värderingar och stöd för den regelbaserade världsordningen. Det inkluderar bland annat omfattande utbyte inom handel, investeringar, säkerhets- och försvarspolitik, forskning, kultur och multilaterala frågor. 

Presskontakt

Nina Kefi
Presskommunikatör, Utrikesdepartementet
Telefon 08-405 91 43
Mobil 070-662 67 79
e-post till Nina Kefi
Tom Samuelsson
Pressekreterare hos utrikesminister Tobias Billström
Telefon (växel) 08-405 10 00
Laddar...