Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

EU-minister Jessika Roswall till Bryssel

Publicerad

EU-minister Jessika Roswall reser till Bryssel tisdagen den 20 februari för att delta i ministerrådsmöte i Allmänna rådet (GAC).

Ministrarna ska bland annat diskutera dagordningen för nästa toppmöte i Europeiska rådet som hålls 21–22 mars. Då kommer bland annat Rysslands aggression mot Ukraina, säkerhet och försvar samt situationen i Mellanöstern att tas upp.  

Vid mötet i Allmänna rådet kommer Polen också att presentera en handlingsplan för att återupprätta rättsstatens principer i landet. EU-kommissionen aktiverade ett så kallat artikel 7-förfarande mot Polen 2017. Handlingsplanen beskriver åtgärder som Polen vidtar för att artikel 7-förfarandet ska kunna avslutas.

Presskontakt

Linn Laurin
Pressekreterare hos EU-minister Jessika Roswall
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-133 67 90
e-post till Linn Laurin

Kommenterad dagordning

Inför möten i ministerrådet lämnar regeringen en kommenterad dagordning till riksdagens EU-nämnd. Dagordningen innehåller kortfattade uppgifter om rådsmötets dagordningspunkter, vad rådet förväntas göra och förslag till svensk ståndpunkt.

Om mötet

Mer information om mötet och dagordningen finns på ministerrådets webbplats. Där kommuniceras även de viktigaste resultaten efter mötet och du kan ta del av bilder, videomaterial och doorsteps från mötet.

Laddar...