Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Socialdepartementet

Socialtjänstministern besöker Skåne

Publicerad

Den 9 februari reser socialtjänstministern till Skåne, där hon kommer att delta i ett panelsamtal för att berätta om den nya socialtjänstlagen och regeringens brottsförebyggande arbete. Statsrådet kommer också att besöka polisarresten i Malmö och SiS ungdomshem Hässleholm.

– Att komma till rätta med de samhällsutmaningar Sverige står inför är ett komplext och långsiktigt arbete. Jag är därför glad att regeringen nyligen kunde meddela att det tillsätts en särskild utredning för att se över den statliga barn- och ungdomsvården. Steg för steg stärker vi vårdkedjan för barn och unga och det förebyggande arbetet, säger socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall.

Socialtjänstministern kommer att delta i Hasselasamtalet, en konferens som arrangeras av Hassela Skåne. Temat är den nya socialtjänstlagen som väntas presenteras under 2024 och på vilket sätt den nya lagstiftningen kan bidra till att stärka det brottsförebyggande arbetet. 

Socialtjänstministern kommer också att besöka polisarresten i Malmö. Syftet med besöket är att lyssna till polismyndighetens arbete med att etablera en särskild avdelning för barn, i samverkan med Barnombudsmannen, Bris och socialtjänsten. 

Statsrådet kommer också att besöka SiS ungdomshem Hässleholm, för att se hur verksamheten arbetar med eftervård för placerade barn och unga. 

Presskontakt

Karl Opdal
Pressekreterare hos socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall
Mobil 076-128 48 03
e-post till Karl Opdal
Laddar...