Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikesminister Tobias Billström besöker Bangalore

Publicerad

Den 20 februari besöker Tobias Billström Bangalore i Indien. På dagordningen står möten med företrädare för delstaten Karnataka, samtal med svenska och indiska företag om digitalisering och ny teknik, tal inför näringslivsorganisationen Confederation of Indian Industry samt besök hos den indiska rymdmyndigheten Indian Space Research Organisation.

– Indien är en viktig partner för Sverige, inte minst genom de närmare 280 svenska företag som är aktiva på den indiska marknaden. Det pågår en imponerande tillväxt och snabb teknikutveckling i Indien som är högst relevant för svenska företag. Bangalore fungerar som ett nav för det framväxande Indien och jag ser fram emot att stärka kontakterna på plats, säger utrikesminister Tobias Billström.

Efter besöket i Bangalore fortsätter utrikesministern till New Delhi för att tillsammans med nordisk-baltiska kollegor delta vid den säkerhetspolitiska konferensen Raisina Dialogue.

Presskontakt

Tom Samuelsson
Pressekreterare hos utrikesminister Tobias Billström
Telefon (växel) 08-405 10 00
Laddar...