Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Ny biståndsstrategi för Sveriges utvecklingssamarbete med Zambia

Publicerad

Regeringen har beslutat om en ny femårig strategi för Sveriges utvecklingssamarbete med Zambia. Strategins prioriteringar omfattar stärkt demokrati, mänskliga rättigheter och rättsstatens principer. Den fokuserar också på försörjning och miljö- och klimatfrågor.

Den nya strategin kommer att bidra till att stärka förutsättningarna för en demokratisk utveckling i landet. Biståndet ska bidra till att öka Zambias förutsättningar för företagande och handel. Arbetet med miljö- och klimatfrågor stärks med inriktning på miljöförvaltning och ökad tillgång till förnybar energi. Strategin har även ett ökat fokus på sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter.

Strategin ska gälla under perioden 2024–2028 och omfattar sammantaget 2,25 miljarder kronor.

Presskontakt

Victoria Holmqvist
Pressekreterare hos bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-142 29 39
e-post till Victoria Holmqvist
Laddar...