Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Försvarsdepartementet

Pål Jonson besöker A 9 i Kristinehamn

Publicerad

På torsdag den 4 april besöker försvarsminister Pål Jonson Bergslagens artilleriregemente i Kristinehamn. Syftet med besöket är att bekanta sig med verksamheten och återetableringen av artilleriregementet A 9.

A 9 är ett av fem nya regementen som riksdagen beslutade att återetablera genom 2020 års försvarsbeslut. Parallellt med etableringen av A 9 pågår utbildning av värnpliktiga på artillerisystemet Archer vid Skaraborgs regemente i Skövde.

Försvarsminister Pål Jonson besöker regementet för att bekanta sig med verksamheten och utvecklingen av regementet. Pål Jonson kommer under besöket att träffa regementschef Lars O Jonson och stabschef Stefan Svahn.

Det finns möjlighet för media att ställa frågor till statsrådet under eftermiddagen. Anmäl till presskontakt Adam Schelin. Begränsat antal platser.

Plats: Bodalsvägen, Harberget.

Presskontakt

Adam Schelin
Biträdande pressekreterare till försvarsminister Pål Jonson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-140 4317
e-post till Adam Schelin
Laddar...