Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Socialdepartementet

Socialtjänstministern besöker Karlstad

Publicerad

Den 8–9 april besöker socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall Karlstad. Under besöket kommer statsrådet träffa socionomstudenter på Karlstads universitet samt personal på socionomprogrammet. Under tisdagen håller statsrådet ett inledningstal vid Barnsrättsdagarna om regeringens arbete med att stärka barns rättigheter.

Besöket inleds på Karlstads universitet med att statsrådet deltar vid en träff med studenter på socionomutbildningen. Därefter hålls ett lunchmöte med programledare, studierektor och personal på universitetet.

Statsrådet kommer även att delta på en utbildning i anslutning till Barnrättsdagarna som anordnas på Karlstad CCC. Utbildningen anordnas av Sveriges Kommuner och Regioner (SKR), Region Värmland och Stiftelsen Allmänna Barnhuset och kommer att fokusera på barnkonventionen som lag i praktiken samt vad det innebär på kommunal och regional nivå. 

Tisdag 9 april fortsätter socialtjänstministern sin medverkan vid Barnrättsdagarna med att hålla ett inledningstal. Temat för Barnrättsdagarna i år är barns rättigheter när föräldrar har svårigheter.

Presskontakt

Karl Opdal
Pressekreterare hos socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall
Mobil 076-128 48 03
e-post till Karl Opdal
Laddar...