Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Socialdepartementet

Socialtjänstministern träffar Qatars minister för social utveckling och familjefrågor

Publicerad

Onsdag den 24 april deltar socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall i ett bilateralt möte med Qatars minister för social utveckling och familjefrågor Maryam bint Ali bin Nasser Al Misnad i Stockholm. Syftet med mötet är att diskutera barn- och funktionshinderfrågor.

Under mötet kommer socialtjänstministern bland annat redogöra för hur Sverige arbetar för skydd av barn och barns rättigheter samt hur Sverige arbetar för att personer med funktionsnedsättning ska kunna uppnå jämlikhet i levnadsvillkor och full delaktighet. Samtalet kommer även att fokusera på kunskaps- och erfarenhetsutbyte mellan de båda länderna.

Den qatariska ministern kommer även, tillsammans med statssekreterare Minna Ljunggren, delta i ett möte med Socialstyrelsen, göra ett verksamhetsbesök hos socialtjänsten i Järva samt delta i ett möte med Myndigheten för delaktighet och Barnombudsmannen. Samtalen kommer fokusera på hur Sverige arbetar för att stärka skyddet för barn, FN:s konvention om barnets rättigheter i lagstiftningen, men också på de utmaningar olika myndigheter ställs inför kopplat till frågor om barn och unga samt personer med funktionsnedsättning.

Presskontakt

Karl Opdal
Pressekreterare hos socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall
Mobil 076-128 48 03
e-post till Karl Opdal
Laddar...