Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

EU-ministern reser till Aten

Publicerad

Den 12–14 maj besöker EU-minister Jessika Roswall Aten i Grekland. På agendan står bland annat möten med flera ministerkollegor och besök på International Organisation for Migration. EU-ministern ska också delta i ett lunchseminarium och hålla ett anförande för EU-utskottet i det grekiska parlamentet.

– Grekland har gjort en imponerande resa sedan finanskrisen och är en allt viktigare partner för Sverige i EU. Inte minst för vår konkurrenskraft, för att få kontroll på den irreguljära migrationen och för att stötta Ukraina, säger Jessika Roswall. 

Fokus för besöket är bland annat samtal om samarbetet i EU, migrationen och klimatet. EU-ministern deltar i ett lunchseminarium tillsammans med Greklands klimat- och energiminister Theodoros Skylakakis.  Ministern håller också ett anförande i EU-utskottet i det grekiska parlamentet om aktuella EU-frågor och prioriterade frågor under den kommande mandatperioden.  

Jessika Roswall besöker också International Organisation for Migration (IOM) och deras verksamhet i Aten. Hon träffar också försvarsminister Nikos Dendias, Minister för sjöfart och ö-politik Christos Stylianides och biträdande utrikesminister Alexandra Papadopoulou.

Presskontakt

Linn Laurin
Pressekreterare hos EU-minister Jessika Roswall
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-133 67 90
e-post till Linn Laurin
Laddar...