Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Storbritanniens nya utrikesminister David Lammy i Sverige

Publicerad

Den 7 juli besökte Storbritanniens nya utrikesminister David Lammy Stockholm för möte med utrikesminister Tobias Billström. Sverige är ett av de allra första länderna som den brittiska utrikesministern valde att besöka.

David Lammy och Tobias Billström
Storbritanniens utrikesminister David Lammy och utrikesminister Tobias Billström. Foto: Magnus Liljegren/Regeringskansliet

– Storbritannien är en av Sveriges viktigaste partners. Jag är mycket glad att ha fått välkomna utrikesminister Lammy till Stockholm. Det tidiga besöket till Sverige understryker vår mycket nära relation och vikten som Storbritannien fäster vid norra Europa, säger utrikesminister Tobias Billström.

Vid mötet diskuterade ministrarna aktuella frågor i den nära bilaterala relationen, samarbetet inom säkerhets- och försvarspolitiken, det stundande Natotoppmötet i Washington och stödet till Ukraina. Sverige och Storbritannien ingick 2023 ett bilateralt strategiskt partnerskap som omfattar bland annat säkerhets- och försvarspolitik, handel, forskning och innovation, samt energi och klimat.

– Sverige och Storbritannien samarbetar nära bland annat i försvars- och säkerhetspolitiken, både bilateralt och i Nato, och för att stödja Ukraina. Efter mitt samtal med utrikesminister Lammy är jag övertygad om att förutsättningarna att fortsätta fördjupa och utveckla samarbetet med Storbritannien är mycket goda, säger Tobias Billström.

David Lammy tillträdde som utrikesminister i Storbritannien fredag den 5 juli 2024.

Presskontakt

Anna Erhardt
Pressekreterare hos utrikesminister Tobias Billström
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-130 85 34
e-post till Anna Erhardt
Laddar...