Mexiko

Sverige och Mexiko har haft diplomatiska förbindelser sedan 1850. Mexiko är Sveriges andra största exportmarknad i Latinamerika. Sveriges totala export till Mexiko uppgick till 6 763 miljoner SEK under 2021 och importen nådde 1 360 miljoner SEK under samma år. De största produktkategorierna som exporteras från Sverige till Mexiko är maskiner och apparater, läkemedel samt delar och tillbehör till motorfordon. Importen består av bland annat mät- och kontrollinstrument, utrustning för telekommunikation samt kaffe. Det finns omkring 100 svenska företag representerade i Mexiko, däribland Ericsson, ABB, Atlas Copco, SKF, SSAB, Scania, Tetra Pak och Electrolux.

EU och Mexiko har ett avtal sedan 1997 som reglerar handelsförbindelser, politiskt samarbete och dialog. En uppdaterad version av avtalet trädde i kraft 2018. Sverige och Mexiko undertecknade ett investeringsskyddsavtal 2001.

Sverige har en ambassad i Mexico City och honorärkonsulat i Cancún, Guadalajara,  Monterrey och Tijuana.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumregler kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

Innehåll om Mexiko

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 10 träffar.