Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Ny ambassadör i Sydafrika

Publicerad

Regeringen har idag utsett Håkan Juholt till ambassadör i Pretoria.

Håkan Juholt har från september 2017 till och med augusti i år varit Sveriges ambassadör i Island.

Under åren 1994 – 2016 var Håkan Juholt ledamot av Sveriges riksdag. Inom ramen för riksdagens arbete var han bl.a. ledamot av och ordförande i riksdagens försvarsutskott, ledamot av riksdagens OSSE-delegation och av NATO-parlamentarikerförsamling samt ordförande i internationella parlamentarikerforum för lätta vapen. Han har även varit ledamot av och ordförande i den parlamentariska försvarsberedningen och tjänstgjort i Försvarsdepartementet som politisk sakkunnig.

Håkan Juholt tillträder sin nya befattning i september i år.

Presskontakt

UD:s presstjänst
Telefon 08-405 50 10
e-post till UD:s presstjänst