Pressmeddelande från Försvarsdepartementet

Försvarsminister Pål Jonson besöker Finland

Publicerad

Måndag den 24 oktober reser försvarsminister Pål Jonson till Helsingfors för att träffa Finlands försvarsminister Antti Kaikkonen. Detta är Pål Jonsons första utlandsbesök som försvarsminister.

Tid:
Plats: Försvarsministeriet, Södra Magasinsgatan 8, Helsingfors

Media behöver vara på plats senast klockan 13.35. Anmälan sker senast måndag den 24 oktober klockan 10.00 till [email protected] eller per telefon +358 295 140 127. OBS! Tidsangivelserna är lokal tid, Finland.

Försvarsminister Antti Kaikkonen är värd för besöket och många frågor står på agendan. De två ministrarna kommer att diskutera Sveriges och Finlands bilaterala försvarsrelaterade samarbete, det trilaterala samarbetet som Sverige och Finland har med Norge respektive med USA, Sveriges och Finlands medlemskapsansökningar till Nato samt Rysslands anfallskrig mot Ukraina.

Presskontakt

Johan Hjelmstrand
Pressekreterare hos försvarsminister Pål Jonson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-126 69 22
e-post till Johan Hjelmstrand