Pressmeddelande från Socialdepartementet

Inbjudan till press att träffa sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson och EU:s hälsokommissionär Stella Kyriakides den 31 januari

Publicerad

Press inbjuds med anledning av den kommande konferensen om cancer till att träffa sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson och EU:s hälsokommissionär Stella Kyriakides för enskilda intervjuer.

Tid:
Plats: Föranmälda journalister kan delta på plats i ”Banjon”, ingång Jakobsgatan 24

Obligatorisk föranmälan senast måndag 30 januari kl 13:00 med e-post till Natalia Santos, se presskontakt. Ange namn, redaktion och i vilken funktion du vill delta (reporter eller fotograf). Skicka också med presslegitimation. Inpassering från kl. 12:00. Deltagande sker i mån av plats. Anmälningstiden har gått ut.

Den 1 februari anordnas det svenska ordförandeskapets högnivåkonferens om cancer tillsammans med den Europeiska kommissionen. Konferensen bygger på EU:s nya cancerplan från 2021 och fokuserar på tre huvudområden: förebyggande, tidig upptäckt och datadriven cancervård. Jämlik cancervård till alla kommer vara ett genomgående tema under hela konferensen På konferensen deltar både tongivande experter på cancer från sjukvården och akademin, och politiska högnivådelegater. 

Konferensen kommer att sändas live i sin helhet den 1 februari kl. 9-17. 

Press inbjuds med anledning av den kommande konferensen till att träffa sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson och EU:s hälsokommissionär Stella Kyriakides för enskilda intervjuer.

Presskontakt

Joel Apelthun
Pressekreterare hos sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-1279394
e-post till Joel Apelthun
Natalia Santos
Presskommunikatör
Telefon 08-405 92 02
Mobil 076-1291249
e-post till Natalia Santos