Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari deltar i World Economic Forum i Davos

Publicerad

Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari har blivit inbjuden till att delta vid World Economic Forum i Davos den 18–19 januari.

Statsrådet har bland annat bjudits in att delta som hedersgäst i den så kallade ”Informal Gathering of World Economic Leaders (IGWEL): Charting the Course to COP28”, torsdag den 19 januari. På agendan står även deltagande i möten och seminarier om miljö- och klimatfrågor samt grön omställning tillsammans med politiker, näringslivsföreträdare och forskare.

Presskontakt

Niki Westerberg
Pressekreterare hos klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 070-250 59 40
e-post till Niki Westerberg

Fakta

Mellan den 16 och 20 januari genomförs årets upplaga av World Economic Forum i Davos, Schweiz. Årets övergripande tema är ” Cooperation in a Fragmented World”. Mötet beräknas samla cirka 2 500 regeringsföreträdare, representanter från näringsliv samt civilsamhälle.