Pressmeddelande från Kulturdepartementet

Kulturministern inviger Folk och Kultur 2023

Publicerad

Kulturminister Parisa Liljestrand inviger i dag årets upplaga av Folk och Kultur. Det kulturpolitiska konventet arrangeras mellan den 8 och 11 februari 2023 och äger rum i Eskilstuna.

– Folk och Kultur är en betydelsefull nationell kulturpolitisk arena som sedan starten bidragit till att synliggöra kulturen och lyfta högaktuella kulturpolitiska frågor, säger kulturminister Parisa Liljestrand.

Utöver invigningen onsdagen den 8 februari deltar kulturministern även i ett samtal arrangerat av Svenska kyrkan under lördagen den 11 februari.

Programmet för årets upplaga av Folk och Kultur uppmärksammar frågor med beröringspunkter runtom i hela landet. Programmet sträcker sig även över en bredd av konst- och kulturuttryck genom att inkludera allt från scenkonst, bild och form, litteratur, till nyare former av uttryck såsom dator- och tevespel. Årets upplaga av konventet har också ett särskilt fokus på barn och unga.

Presskontakt

Sara E. Persson
Pressekreterare hos kulturminister Parisa Liljestrand
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-1127819
e-post till Sara E. Persson

Folk och Kultur

Folk och Kultur arrangeras mellan den 8 och 11 februari i Eskilstuna och är ett kulturpolitiskt konvent som arrangerats årligen sedan 2018. Initiativtagare är Länsteatrarna i Sverige, Regional Musik i Sverige samt Länsmuseernas samarbetsråd.