Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Mats Persson besöker Uppsala universitet och Testa Center

Publicerad

I dag, fredag den 3 februari, reser utbildningsminister Mats Persson till Uppsala. Temat för dagen är forskning och ministern kommer att besöka Uppsala universitet och Testa Center, som är en nationell testbädd för bioprocessteknologi.

Besöket på Uppsala universitet inleds med en visning av Ångströmlaboratoriet och en presentation av lärosätets världsledande batteriforskning. Mats Persson kommer också att träffa rektor Anders Hagfeldt och universitetsledningen samt studenter för samtal om aktuell forskning och utbildning.

Efter lunch besöker ministern Testa Center där han bland annat kommer att gå en rundtur i anläggningens laboratorier. Ambitionen är att Testa Center ska bidra till att göra Sverige till en global ledare inom forskning, utveckling och produktion av biofarmaceutiska produkter.

Program

09.30–12.00 Besöker Uppsala universitet
Plats: Ångströmlaboratoriet, Lägerhyddsvägen 1 samt universitetshuset, Biskopsgatan 3 i Uppsala

13.00–15.00 Besöker Testa Center
Plats: Björkgatan 30 i Uppsala

Klockan 15.00 finns det tid för media. Kontakta pressekreterare Agnes Eklund för mer information.

Presskontakt

Agnes Eklund
Pressekreterare hos utbildningsminister Mats Persson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-142 63 78
e-post till Agnes Eklund