Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Mats Persson i samtal om hur Sverige ska kunna behålla kompetens från andra länder

Publicerad

I dag, måndag den 13 februari, deltar utbildningsminister Mats Persson i ett rundabordssamtal i Lund. Temat för dagen är hur Sverige ska kunna attrahera och behålla global talang och kompetens.

Tid:
Plats: SPARK i Lund

Praktisk information: Klockan 14.30 finns det tid för media. Kontakta pressekreterare Agnes Eklund för mer information.

Dagens regelverk kan göra det svårt att rekrytera och behålla kompetens från andra länder. Det har till exempel förekommit fall där forskare eller andra personer med viktig kompetens har utvisats från Sverige. Detta riskerat att hämma Sveriges konkurrenskraft.

Under dagens rundabordssamtal kommer representanter från bland annat näringslivet, forskningsanläggningarna ESS och MAX IV, Lunds universitet och SULF att diskutera hur Sverige ska kunna vända trenden och skapa bättre möjligheter att rekrytera och behålla nyckelkompetens. Deltagarna kommer bland annat att samtala om utlänningslagen, migrationslagen, skatteproblematik och handläggningstider hos berörda myndigheter.

Presskontakt

Agnes Eklund
Pressekreterare hos utbildningsminister Mats Persson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-142 63 78
e-post till Agnes Eklund