Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Medicinsk forskning i fokus när Mats Persson besöker Karolinska institutet

Publicerad

I dag, onsdag den 1 februari, besöker utbildningsminister Mats Persson Karolinska institutet i Solna. Ministern kommer bland annat att ta del av lärosätets medicinska forskning och vaccinutveckling samt träffa rektor Ole Petter Ottersen och studenter.

Tid:
Plats: Karolinska institutet, Nobels väg 6 i Solna

Dagen inleds med ett besök i Karolinska institutets forskningshus Biomedicum där Mats Persson kommer att introduceras för arbetet inom precisionsmedicin samt infektionsmedicin och vaccinutveckling. Besöket fortsätter därefter i Aula Medica där internationalisering och Centrum för hälsokriser står på agendan. Ministern kommer sedan att träffa studenter och doktorander samt universitetsledningen.

Presskontakt

Agnes Eklund
Pressekreterare hos utbildningsminister Mats Persson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-142 63 78
e-post till Agnes Eklund