Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Ny rektor vid Karolinska institutet

Publicerad

Regeringen har i dag beslutat att anställa Annika Östman Wernerson som rektor vid Karolinska institutet. Hon tillträder den 1 mars 2023.

– Jag vill önska Annika Östman Wernerson lycka till i arbetet som rektor vid Karolinska institutet. Med sin breda kompetens inom utbildningsfrågor, kliniskt arbete och forskning är hon väl lämpad för uppdraget. Jag ser fram emot ett givande samarbete framöver, säger utbildningsminister Mats Persson.

Annika Östman Wernerson är professor i njur- och transplantationsvetenskap vid Institutionen för klinisk vetenskap, intervention och teknik (CLINTEC) på Karolinska institutet samt överläkare i klinisk patologi vid Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge. Sedan 2019 är hon även vicerektor för utbildning vid Karolinska institutet.

Presskontakt

Agnes Eklund
Pressekreterare hos utbildningsminister Mats Persson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Laddar...