Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikesminister Tobias Billström besöker Finland

Publicerad

Den 7 februari deltar utrikesminister Tobias Billström tillsammans med Finlands utrikesminister Pekka Haavisto vid högnivådialogen Hanalys som äger rum i Helsingfors. Temat för årets Hanalys är ”Finland och Sverige och det europeiska samarbetet i en ny era”.

– Jag ser fram emot att för första gången delta i högnivådialogen Hanalys, som blivit ett återkommande tillfälle för Sveriges och Finlands utrikesministrar att tillsammans delta i ett utrikespolitiskt debattforum. Det understryker också det nära utrikespolitiska samarbetet mellan Sverige och Finland, som ytterligare fördjupats sedan Rysslands invasion av Ukraina och de svenska och finska ansökningarna om medlemskap i Nato, säger utrikesminister Tobias Billström.

I anslutning till seminariet kommer utrikesminister Billström också att ha ett bilateralt möte med sin finske utrikesministerkollega. På dagordningen står bland annat Ryssland och Ukraina, Nato och aktuella EU-frågor under Sveriges EU-ordförandeskap.

Presskontakt

Anna Erhardt
Pressekreterare hos utrikesminister Tobias Billström
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-130 85 34
e-post till Anna Erhardt