Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Ny rektor vid Konstfack

Publicerad

Regeringen har i dag beslutat att anställa Anna Valtonen som rektor vid Konstfack. Hon tillträder den 1 augusti 2023.

– Jag vill önska Anna Valtonen ett stort lycka till i arbetet som rektor vid Konstfack. Med sin bakgrund inom både högskolesektorn och designområdet är hon väl lämpad för uppdraget och jag ser fram emot att följa Konstfacks utveckling framöver, säger utbildningsminister Mats Persson.

Anna Valtonen är professor i strategisk design vid Aalto-universitetet sedan 2016. Dessförinnan var hon vicerektor samt dekan för design och arkitektur vid samma universitet. Tidigare har Anna Valtonen bland annat varit rektor för Designhögskolan vid Umeå universitet och chef för design vid Nokia.

Presskontakt

Agnes Eklund
Pressekreterare hos utbildningsminister Mats Persson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-142 63 78
e-post till Agnes Eklund